Narva kõigi, kõik Narva eest! (1)

Kärt Kelder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endises tööstuslinnas Narvas elab praegu üle 57 000 inimese. Narva linnalaboratoorium kutsub kohalikke üles arutlema, kuidas elukeskkonda enda ümber paremaks muuta. FOTO: Tõnu Tunnel
Endises tööstuslinnas Narvas elab praegu üle 57 000 inimese. Narva linnalaboratoorium kutsub kohalikke üles arutlema, kuidas elukeskkonda enda ümber paremaks muuta. FOTO: Tõnu Tunnel Foto: Tõnu Tunnel

Kui Narva oleks inimene, ilutseksid temaga tehtud intervjuud selle aasta ajakirjade esikaantel. Harv poleks ka see, kui üks või teine tuttav küsiks, kas oled temast juba kuulnud.

Eesti kolmandaks suurim linn võib tänavu endale napsata aasta trendikaima tiitli küll. Sinna kolib järgmine nädal Vabariigi Presidendi Kantselei koos riigipea Kersti Kaljulaidiga ning Vaba Lava tahab oktoobris avada Narvas uue teatrikeskuse. Suvel etendus postindustriaalse paiga pärlis Kreenholmis aset aasta oodatuim lavastus «Kremli ööbikud» ning sügisel on kavas ka muusikafestival Station Narva.

Sära kõrval seisab aga Narva aastaid probleemi ees - mida teha teha tühjeneva linna ja sealsete hoonetega.

Kärt Kelder kirjutab selle nädala lõpus algavast Narva Urban Lab'ist, ehk rahvakeeli Narva linnalaboratooriumist. Mis on selle eesmärk? Kes sinna kohale tulevad? Millest rääkima hakatakse? Kuidas puutub asjasse Detroit? Seda tuleb lugeda artiklist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles