Maksu- ja tolliamet avas arvestuse e-teenuse

Armas Riives
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu-ja tolliamet.
Maksu-ja tolliamet. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Alates tänasest on e-maksuametis/e-tollis (e-MTAs) kasutusel uuendatud arvestuse e-teenus, mis teeb maksu- ja tolliameti hallatavatest nõuetest ja kohustustest ülevaate saamise mugavamaks ning võimaldab paindlikumalt oma kohustuste eest tasuda.

Maksu- ja tolliameti teenuste osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul lähtub uus kujundus põhimõttest, et vastava e-teenusega seotud toimingud oleksid kasutaja jaoks loogilises järjekorras ning võimalikult palju infot saaks ühest kohast kätte.

«Uue kujundusega harjumine võib esialgu aega võtta, aga kokkuvõttes muutuvad tegevused e-MTAs sujuvamaks. Et see paremini õnnestuks, oleme lahenduse kasutusele võtmisel arvestanud erinevate kasutajakogemustega,» selgitas Raaper.

Arvestuse e-teenuse peamised uuendused võrreldes varasemaga:

  • Arvestust puudutavad tegevused saab kätte ühest menüüst ning puudub vajadus erinevatele alalehtedele liikuda.
  • Kõikide nõuete ja kohustuste ülevaate leiab ühest kohast.
  • «Nõuete ülevaade» lehel plokis «Ettemaksukontod» kuvatakse aktiivsed ettemaksukontod, millel olevat raha on võimalik nõuete tasumiseks kasutada.
  • Nõudeid saab mugavalt otsida. Otsingutulemused kuvatakse vaikimisi lehel 10 reana, kuid ridade arvu saab suurendada kuni 100 reani lehel. Kõiki otsingutulemusi saab alla laadida CSV-failina.
  • Makstavat summat on võimalik ise komplekteerida. Tulevikukohustuste maksmisel saab jätta tasumisest välja kategooria tervikuna või nõuete kaupa.
  • Nõudeid, mille määramise dokumendil on viitenumber, on võimalik tasuda, valides viitenumbriga nõude maksmise.
  • Lisandus krediitkaardiga maksmise võimalus.

Arvestuse teenuse loomine on üks etapp kogu e-MTA uuendamisest. Kevadeks 2019. aastal uueneb täielikult iseteenindusportaali ülesehitus ja ajakohastatakse e-teenuste kasutusmugavus.

Arvestuse e-teenust tutvustava video leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles