Naise laipa kolm kuud külmikus hoidnud mees mõisteti Shanghais surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakohus Shanghais.
Rahvakohus Shanghais. Foto: Ng Han Guan / AP / Scanpix

Hiina Shanghai kohus mõistis täna surma oma naise tapnud ja tema surnukeha kolm kuud külmikus hoidnud mehe.

31-aastane Zhu Xiaodong mõisteti süüdi oma naise Yang Lipingi tüli käigus surnuks kägistamises 2016. aastal, teatas kohus avalduses.

Ta mässis surnukeha voodilinasse ja peitis selle oma kodu rõdul asuvasse külmikusse, vahendas meedia.

Kohtu teatel kulutas Zhu järgmise kolme kuu jooksul oma naise raha reisimiseks ja maksmiseks hotellitubade eest teiste naistega kohtumisteks.

Samuti kasutas Zhu naise WeChati kontot, et kirjutada tema sõprade ja sugulastega ning jätta nii mulje, et kõik on korras. 

«Ta kulutas end vaos hoidmata priiskavalt ja ei näidanud märke kahetsusest,» lisas kohus.

Mees andis ennast võimudele üles oma äia sünnipäeva lähenedes, kuna tema sugulased ootasid naise osavõttu perekogunemisest.

Ohvri vanemad nõudsid mehele avalikult surmanuhtlust, sest mitte mingisugune vabandus või kompensatsioon ei oleks nende silmis õiglust jalule seadnud.

Kohtus avaldas Zhu kahetsust oma teo eest.

Twitteri sarnanevas Hiina platvormil Weibos tõusis see täna üheks kõige räägitumaks teemaks. Surmamõistetu lugu loeti peaaegu 40 miljonit korda ja selle üle arutleti tuhandetes diskussioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles