Venezuelalased söövad elektrikatkestuste tõttu roiskunud liha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maracaibo elanik turul liha valimas.
Maracaibo elanik turul liha valimas. Foto: Fernando Llano / AP / Scanpix

Venezuela suuruselt teise linna Maracaibo elanikud ostavad turult roiskunud liha, sest sagedaste elektrikatkestuste tõttu ei tööta külmkapid.

Venezuela linna Maracaibo elanikud kannatavad juba üheksa kuud sagedaste elektrikatkestuste tõttu. Eriti tõsiseks muutus olukord kahe nädala eest, kui tulekahju hävitas peamise linna elektriga varustanud elektriliini.

Seetõttu ei tööta ka külmkapid ja lihamüüjate kaup läks halvaks, ent see ei takista kaupmehi liha müümast. 

Lihamüüja Johel Prieto segas roiskunud liha veidikese värske toorainega.
Lihamüüja Johel Prieto segas roiskunud liha veidikese värske toorainega. Foto: Fernando Llano / AP

Lihamüüja Johel Prieto püüdis roiskunud liha segada veidikese värske lihaga, et see kasumi teenimiseks siiski maha müüa.

Osa inimesi ostab liha koeradele, ent on ka neid, kes valmistavad halvaks läinud lihast süüa oma perekonnale.

«Vaeste toit on roiskunud toit,» ütles lihamüüja Prieto.

Turult halvaks läinud liha ostnud mees sõnas: «See haiseb küll veidi vastikult, aga seda saab natukese äädika ja sidrunimahlaga loputada.» Ta ütles, et pesi liha esmalt veega ja jättis selle kogu ööks äädikasse ligunema. Seejärel pigistas sellele kahe sidruni mahla, küpsetas tomatite ja sibulaga ning serveeris endale ja oma kolmele lapsele õhtusöögiks.

«Ma kartsin, et nad kõik jäävad haigeks, sest liha haises,» ütles pereisa. «Ent ainult kõige nooremal lapsel läks kõht lahti ja ta oksendas.»

Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: HANDOUT / REUTERS

Voolukatkestused on kriisis vaevlevas riigis sagedased. Venezuela naftarikkas Zulia piirkonnas jaotatakse elektrit mõnikord 12 tunni kaupa.

President Nicolás Maduro valitsus on süüdistanud elektrikatkestustes opositsiooni sabotaaži, väites, et tegu on poliitilise strateegiaga avaliku rahulolematuse tekitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles