Kunstnikule sobib maa paremini kui linn

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Timo Tootsi loodud «Lennuvalvuri» lähedal valitseb kummaline atmosfäär. Mõni hetk talust võiks olla samahästi ka kaader filmist. See võiks olla üles võetud mõnes jumalast hüljatud paigas, näiteks Lõuna-Ameerikas Patagoonia pampas.
Kunstnik Timo Tootsi loodud «Lennuvalvuri» lähedal valitseb kummaline atmosfäär. Mõni hetk talust võiks olla samahästi ka kaader filmist. See võiks olla üles võetud mõnes jumalast hüljatud paigas, näiteks Lõuna-Ameerikas Patagoonia pampas. Foto: Margus Ansu

Inimtühjas maanurgas on künkal maasse löödud post, mille otsas lärmab ruupor. Valjuhääldi podiseb midagi segast ja arusaamatut. Kui lähemale minna, kuuldub sealt ingliskeelset juttu, robot annab teada, mis lennuk posti kohal kõrguvat lennukoridori parajasti läbib.

«Tundmatu nimega lennukitootja Saksamaalt. Asukoht 52 kilomeetrit põhjas, kõrgus 12 497 meetrit. Kiirus 847 kilomeetrit tunnis. Lendu opereerib Air Hamburg,» kõneleb robot ühe mööduva lennuki kohta. Guugeldades selgub, et tegu on lennufirmaga, mis koordineerib eralende. Peagi teadustab ruupor uue lendava objekti möödumisest ja teab nüüd juba täpselt, kust lennuk tuleb, kuhu läheb ja milline firma selle valmistanud on. Nii jahvatab ruupor Ojaveere talu õuel väikeste pauside tagant kogu päeva.

Mutivana ja pärismaalased

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles