Annelinn hüüab joodikute pärast appi. Kes aitaks? (6)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: JOODIKUD : TARTU, EESTI, 22AUG18 - 
Annelinnas, Mõisavahe tänaval City Alko poe lähistel asuva kergliiklustee ääres olevatel pinkidel tarbitakse alkoholi.
ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA
TRT03: JOODIKUD : TARTU, EESTI, 22AUG18 - Annelinnas, Mõisavahe tänaval City Alko poe lähistel asuva kergliiklustee ääres olevatel pinkidel tarbitakse alkoholi. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vorstil on kaks otsa ja nii läks ka Annelinnas valmis saanud kergliiklusteega, mille äärde linn sättis mänguväljakuid, pinke ja paviljone, tänavune kaunis suvi aga joodikuid ja ebakorrapäraseid napsutajaid. Igal juhul on nii joodikuid kui ka napsutajaid seal sellisel määral, et Annelinna rahvas hüüab appi, mitte lihtsalt ei kurda.

Iseäranis hull on asi Mõisavahes. Seal on keset elumaju Superalko pood ja suure kortermaja teises otsas uue kergliiklustee ääres kollane paviljon, kuhu bomžid ja ka mõned bomži moodi kohalikud kogunevad hommikuti veel enne, kui seadus lubab alkopoe lahti teha, nii kurtis lehetoimetuses Marina Grigorova, kes ise sealsamas elab ja kõike pidavalt näeb. Täpsemini, taluma peab.

«Tavaliselt need inimesed seal ei piirdu ühe pudeliga, neid, kel üks pudel kergemat alkoholi käes, tavaliselt ju ei kuule ega näe,» rääkis ta. «Aga need on seal hoopis teistmoodi, oksendavad ja ropendavad. Käivad ka rõdude all pissil. Kui istub kamp, lähed mööda 11-aastase tütrega ja kuuled neid ropendusi, märkusi selle kohta, et on lühem seelik seljas, see ei ole ju õige.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles