Hispaania saatis Ceutasse tunginud sadakond migranti Marokosse tagasi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Ceuta piiritara ületamas.
Migrandid Ceuta piiritara ületamas. Foto: Santi Palacios/AP

Hispaaniale kuuluvasse Ceuta enklaavi Marokos kolmapäeval jõuga tunginud 116 migranti saadeti neljapäeval Marokosse tagasi, inimõigusaktivistid mõistsid selle sammu hukka.

«116 Sahara-tagust migranti, kes sisenesid eile ebaseaduslikult Hispaaniasse Ceuta piiri kaudu, on tagasi Marokosse saadetud,» ütles Ceuta prefektuur avalduses.

Humanitaarorganisatsioon Walking Borders nimetas migrantide tagasisaatmist «tohutuks inimõigusrikkumiseks Hispaania valitsuse poolt».

Hispaania siseministeerium aga kaitses otsust migrandid tagasi saata ja ütles, et see oli seaduslik.

«Kui Maroko andis märku, et võtab need inimesed vastu, läks politsei neid välismaalaste kinnipidamiskeskusesse otsima ja toimetas nad politseijaoskonda. Kõigil neil olid advokaadid, tõlgid ja meditsiiniabi,» ütles ministeeriumi kõneisik.

«Kõigile neile räägiti võimalusest taotleda asüüli, kuid nad ei teinud seda,» lisas kõneisik ja märkis, et kaks alaealist selles rühmas jäid Hispaania territooriumile.

Hispaanial on Põhja-Marokos kaks enklaavi Ceuta ja Melilla, mis on ainsaks Euroopa Liidu maismaapiiriks Aafrika mandriga.

Sel aastal on Ceutasse ja Melillasse sisenenud umbes 3100 migranti. Veel 25 000 on saabunud Põhja-Aafrikast Hispaaniasse üle mere.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles