Peaminister: Gruusia eesmärk on saada EL-i ja NATO liikmeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia liputoimkond riigi 100. aastapäeval.
Gruusia liputoimkond riigi 100. aastapäeval. Foto: David Mdzinarishvili / Reuters/Scanpix

Gruusia eesmärk on saada Euroopa Liidu ja NATO liikmeks, see ei ole suunatud kellegi vastu, ütles peaminister Mamuka Bahtadze neljapäeval Thbilisis, võõrustades Saksa kantslerit Angela Merkelit.

Gruusia soov «naasta Euroopa perekonda» on mitte ainult poliitiline valik ja mitte ainult viimase ühe või kahe põlvkonna valik, ütles Bahtadze ühisel pressikonverentsil Merkeliga.

«Me oleme osa Euroopa tsivilisatsioonist, me oleme andnud oma panuse Euroopa väärtuste kujunemisse. Sellest lähtudes me kindlasti usume, et Gruusia saab kahtlemata EL-i ja NATO liikmeks,» lisas peaminister.

Gruusia püüdlused ei ole suunatud kellegi vastu, rõhutas ta. «Ma tahan veelkord korrata, et me oleme orienteeritud ainult rahu suunas.3

Gruusia juhtkonnal ei ole illusioone, et see juhtub kiiresti, ütles Bahtadze.

«Me teame, et meil on ikka veel palju teha, kuid me oleme järjekindlad ja astume väga etteaimatavaid samme,» rõhutas ta, lisades, et reformid, mida Gruusia aktiivselt ellu viib, lähendavad riiki veelgi Euroopale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles