California kuulutas surfi oma rahvusspordiks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: MIKE BLAKE / REUTERS/ Scanpix

California on osariik USAs, mida paljud seostavad lainete, surfilaudade ja surfajatega. Nüüd teatas osariik, et surfamine on nende ametlik rahvussport.

Surfi ametlikuks rahvusspordiks muutmise deklaratsioonile kirjutas 20. augustil alla osariigi kuberner Jerry Brown, kirjutas Lonely Planet. 

Poliitik Al Muratsuchi poolt kirja pandud deklaratsioonis tunnustatakse Hawaiid surfi päritolumaana, kus see on olnud rahvussport 1998. aastast. Kuid sellegipoolest on just Californias surf arenenud selliseks spordiks, mida maailm tunneb täna.

Näiteks surfilaua tehnilised parendused on tehtud kõik Californias, samuti on siin leiutatud kalipso ning paljud surfitehnikad.

California on olnud surfisihtkohaks juba alates 1960-ndatest ning surfitööstus toob osariigile sisse ligi viis miljardit eurot aastas. 

Kuigi tegemist on kahtlemata sümboolse žestiga, võib see avaldada olulist mõju osariigi püüdlustele California rannikuala (ning ka surfamiseks soodsaid paiku) üle-arendamise eest kaitsta. Seega võib surfamine tagada piirkonnas parema keskkondliku jätkusuutlikkuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles