Mida kujutab endast nutikaal?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia e-pood

Tavalise kaaluga on asi lihtne, astud peale, näed numbrit ja edasi sõltub juba numbrist, kas oled õnnelik või mitte. Nutikaaluga on aga asi pisut teine, kuidas täpsemalt ja milles see nutikus avaldub, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark.

Talletab andmed rakendusse

Erinevalt nutitelefonist ei ole nutikaalul puuteekraani ning lugematu arvu tuumadega protsessorit, kuid see suudab võrreldes tavalise saunakaaluga siiski palju rohkemat. Nimelt on nutikas kaal varustatud juhtmevaba ühenduse toega, et kasutaja telefoni paigaldatud rakendusega suhelda. See tähendab, et kaal saadab mõõdetud andmed rakendusele ning nii saab neist tunduvalt parema ülevaate kui kaalu enda ekraanikeselt. Näiteks Fitbit Aria 2 ühendub Fitbiti keskkonnaga, kus on võimalik salvestatud andmeid pikaajaliselt jälgida. Samuti saab seada eesmärke, mille poole püüelda ning lisaks ka näiteks Fitbiti aktiivsusmonitoride mõõdetud sammude ja muu sellisega kõrvutada, et enda aktiivsusest ja näitudest terviklik ülevaade saada. Sarnaselt toimib ka analoogne Garmin Index. Ka see kaal suhtleb rakendusega ehk saadab andmed sinna, et edasi juba sealt uurida, kas mõõdetud tulemus on pikemas perspektiivis positiivne või pigem murettekitav.

Loe Digitargast, mis andmeid nutikaal veel lugeda oskab.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles