Alamäe: Maksud ei ole nende valimiste teema – siiralt (12)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valijate ootusi uuenduslikule poliitikale üles kütva Eesti 200 üks tugisambaid on Nortali omanik Priit Alamäe.
Valijate ootusi uuenduslikule poliitikale üles kütva Eesti 200 üks tugisambaid on Nortali omanik Priit Alamäe. Foto: Joakim Klementi

Kevadistele riigikogu valimistele valijate hääli püüdma suunduv Eesti 200 soovib vältida diskussiooni maksude üle, pidades seda primitiivseks. Nemad soovivad arutleda hoopis riigi tuleviku üle. Peagi erakonnana registreeritava ühenduse majandusideede tugisambaks peetav IT-ettevõtja Priit Alamäe selgitas Postimehele oma mõttekaaslaste arusaama uuest poliitikast.

Miks Eesti 200 väldib konkreetsetest asjadest rääkimist? Miks see tekitab teis ebamugavustunnet või lausa iroonilist suhtumist?

Kust te võtate, et me väldime konkreetsetest asjadest rääkimist?

Ma vaatasin teie mõttekaaslaste esinemist Postimehe veebis ja see jättis kurva mulje, sest räägiti halli ametniku juttu, millest mina ei suutnud majanduslikult arusaadavaid suundumusi välja lugeda.

Vahet ei ole, kas räägid majandusest või maksudest. Võetakse üks konkreetne detail välja ja hakatakse selle ümber jaurama. Meie sõnum on vastupidine, et hakkaks suurest pildist peale ja lepiks mingid põhimõtted kokku. Praeguse diskussiooni probleem selles seisnebki, et see käib detailide ümber.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles