Ülikoolilinnast võib ka viimasel minutil veel korteri leida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlevad tudengid.
Suudlevad tudengid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sobiva üürikorteri leiab ka suve lõpus, ent nüüd tuleb mängu juba veidi kõrgem hind. 

Tartu üüriturg on aktiivne aastaringselt, ent kõige suurema hoo saab see sisse juulikuus, mil ülikoolide sisseastumiseksamid läbinud tudengid hakkavad ajutist elamispinda otsima.  

«Juunis ja juulis hakkavad tudengid omale elamispinda otsima, suve lõpus lisanduvad neile välisõppejõud, kes soovivad korterit kesklinnas. Valikuvõimalusi on Tartus kõigile piisavalt, sest õpingud lõpetanud noored kolivad teistesse linnadesse või töökohale lähemale ja pakkumisel olevate üüripindade arv saab täiendust,» ütles Arco Vara vanemmaakler Janika Toots.

Kõige mõistlikum on sõlmida üürileping suvel. Siis on üürikorterite valik märkimisväärselt suurem ning ka üürileandja ei pea kohe esimese huvilisega leppima. «Samuti võimaldab juunis-juulis kasvav nõudlus üürileandjal korteri eest suuremat hinda küsida,» ütles Toots. Augustikuu lõpu poole võib aga juhtuda, et enamik on elamispinna juba leidnud.

Oktoobrikuu toob selgust

Tootsi sõnul leiavad sellises situatsioonis õnneks kodu ka need, kes otsustamisega hilja peale jäänud. «Hinnad võivad olla küll suve jooksul tõusnud. Kui tundub, et valik on kahanenud väga väikeseks, tasub oodata oktoobrikuud,» soovitas Toots. Nimelt on Tartule iseloomulik oktoobrikuine üürikorterite vabanemise laine - kas ei ole kooselu valitud toanaabriga sujunud või pole osatud oma soove ja võimalusi realistlikult hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles