Tantsudiplomaatia (4)

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Karin Kneissl tantsis oma pulmas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Austria välisminister Karin Kneissl tantsis oma pulmas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: ROLAND SCHLAGER/AFP/SCANPIX

Pulmas kipub tähelepanu keskpunktis olema pruut, ent Austria välisministri Karin Kneissli pidupäev oli teistsugune. Tema oli lahkelt valmis loovutama kõik pilgud Venemaa riigipeale Vladimir Putinile, keda ta möödunud laupäeval maalilises Austria veiniaias võõrustas.

Privaatne tähistamine, 17 aastat kestnud tutvus ja ühine kirg judo vastu. Sellised olid argumendid, millega pulmakutset põhjendati. Üksnes südamlik sõprus pani neid tantsu keerutama ja ministri Putini ees sügavalt kniksu tegema!

Kinnitati, et peokülastus ei muuda Austria välispoliitilist hoiakut, ent karmi hoobi sai suhtumine Austriasse kui neutraalsesse osapoolde Ukraina konflikti lahendamisel ja Euroopa Venemaa-vastaste sanktsioonide poliitikas.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles