Kihnu talus toimus äikse tõttu suur plahvatus (3)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse tagajärg.
Plahvatuse tagajärg. Foto: Erakogu

Eile hilisõhtul toimus Kihnus Uiõ-Matu talus äikse tõttu plahvatus.

«Minu vanema tütre tuba lendas pilbasteks, maja mattus paksu suitsu, ise olime samal ajal kõik rahvamajas Smilersi kontserdil, peale vanema poja ja tema sõprade, kes õnneks sel hetkel veel kodus äraminekuks valmistusid, kui pauk käis. Ja see oli suur pauk,» kirjeldas eilse õhtu sündmusi Uiõ-Matu talu perenaine Mare Mätas.

Mätase sõnul oli äikse jõud meeletu - osa maja seinast, katusest, harjalauast ja aken, kõik lendasid tükkideks. Allkorrusel olid tubades ära lennanud pistikupesad.

«Hetkel ei oska muud kommenteerida, kui aukartus loodusnähtuste suhtes kasvas tohutult. Lisaks on mul väga suur tänutunne Kihnu päästeteenistuse suhtes, hetkega pärast väljakutset olid kõik masinad kohal, muuhulgas ka kiirabiauto,» sõnas Kihnu elanik.

Mätase sõnul leppis ta pärast eilset juhtumit noorima tütrega kokku, et kunagi enam «valgusõnädäli» pesu ei pese, sest selle pärimuskultuuri tava rikkumine toob Uiõ-Matu talu perenaise sõnul suvel müristamise pilved maja kohale.

«Meil läks hästi, et kodust ära olime, seal toas oleks võinud surma saada küll või vähemalt tõsise vigastuse,» tõdes Mätas.

Foto: Erakogu
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles