Trump vaikib McCainist ja kiidab Kim Kardashiani kui head naist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John McCain (R-AZ) enne avalikust elust tagasi tõmbumist.
Senaator John McCain (R-AZ) enne avalikust elust tagasi tõmbumist. Foto: Aaron Bernstein / REUTERS / Scanpix

Eile avaldatud teade legendaarse USA senaatori John McCaini vähiravi lõpetamisest on kaasa toonud austus- ja kaastundeavaldusi nii vabariiklaste kui demokraatide seast. 

Üks tähelepanuväärne inimene, kes aga pole oma erakonnakaaslase nime suhu võtnud, on USA president Donald Trump. Selle asemel jõudis ta eile kiita nii Kanye Westi ja Kim Kardashiani kui ka rakendada oma kampaania ette Iowa tudengi Mollie Tibbettsi tapmise. Tibbettsi surnukeha leiti teisipäeval ja tema mõrvas esitati süüdistus dokumentideta immigrandile.

Eile osales president Ohio vabariiklaste rahakogumisõhtusöögil ja pidas seal kõne, kus järjepanu kasutas juba talle omaseid klišeesid üliheast USA majanduse seisust ja illegaalse immigratsiooni vastu võitlemise vajadusest. Ühtlasi solvas ta mitmeid tuntuid demokraate.

Sellele lisaks aga tõi ta hea eeskuju näitena välja ülbuse poolest tuntud laulja Kanye Westi ning tema naise, pornovideoga kuulsaks saanud Kim Kardashiani. 

Donald Trump ja tema hea sõber Kanye West.
Donald Trump ja tema hea sõber Kanye West. Foto: Andrew Kelly / REUTERS

«Järsku hakkasid numbrid minema üles, üles, üles ja meil läks suurepäraselt. Nüüd meil läheb suurepäraselt ja ma meeldisin Kanye Westile. Ja see tõesti tõstis mu [numbreid],» omistas president oma toetuse kasvu Westi heakskiidule. 

«Kanye Westil on reaalset jõudu! Ja Kim on talle hea naine, ütlen ma teile. Ta tõesti on. Ta tegi suurepärase asja, suurepärase asja,» jätkas president, viidates sellele, kuidas ta andis armu Alice Marie Johnsonile pärast Kardashiani kuid kestnud agiteerimist.

Johnson mõisteti 1996. aastal Memphise kokaiinivõrgustikuga seotuses eluagsesse vangistusse. Johnsoni vangistuse ajal sai ta emaks ja vanaemaks ning tema vabastamise hea käitumise eest võtsid südameasjaks mitmed tuntud afroameeriklased. Eelmisel aastal ühines nendega Kim Kardashian ning tal õnnestus saavutada Johnsonile armuandmine selle aasta jaanuaris.

«See oli Kim Kardashiani tõttu, ma arvan, et see oli vägev,» lisas Trump.

Kim Kardashian Valges Majas arutamas vanglareformi. 
Kim Kardashian Valges Majas arutamas vanglareformi. Foto: JAWES / The Blast.com / MEGA

Samuti saatis president soojad tervitused Põhja-Korea diktaatorile Kim Jong-unile.

Trumpi vaikimine McCaini osas on seda tähelepanuväärsem, et teade senaatori vähiravi lõpetamisest suutis harukordselt tuua ühtsust USA polariseerunud poliitikasse. 

«Ma palun kõiki siin hoida Jon McCaini meeles oma palvetes,» ütles esindajatekoja spiiker Paul Ryan. «Johni ootavad ees viimased faasid ja see on mees, kes teenis meie riiki nii paljudel eri viisidel - kes oli mitu aastat sõjavangis Hanoi Hiltoni [vanglas] ja siis võitles meie ees Kongressis - ja me lihtsalt tahame mäletada John McCaini, [tema naist] Cindyt ja tervet perekonda oma palvetes.»

Varasemalt on Trump öelnud, et ei pea McCaini sõjakangelaseks, sest ta võeti kinni. McCaini lennuk lasti Vietnamis alla ja teda piinati vangistuses. President ise Vietnami sõjas ei osalnud, sest lükkas oma teenistusse mineku nõude täitmist edasi seni, kuni ta ei pidanud seda enam tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles