Lugeja video: Raplamaal põleb puidutööstushoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Raplamaal põleb puidutööstuse üks hoone, tule levik on piiratud ja lähedal asuv elumaja ohus ei ole.

Täna öösel kell 03:43 teatati häirekeskusele, et Rapla vallas Kalevi külas põleb puidutööstus. Tulekahju avastas objektilt häire saanud turvafirma. Turvatöötaja esmase info kohaselt immitses katuse alt suitsu ja levis kärsahais.

Foto: Päästeamet

Esimesena jõudsid sündmuspaigale Rapla päästjad, kes kõrgendasid väljakutse astet ning alustasid kustutustöödega. Põles puidutööstuse hoonekompleksi üks tiib, tegemist on kivist ehitisega, mille mõõdud on 60x10 meetrit. Pärast hoone lahtise leegiga põlema süttimist, keskendusid päästjad hoonekompleksi ühe tiiva ja hoonetevahelise galerii kaitsmisele ja piirasid tule leviku.

Foto: Päästeamet

Süttinud hoone tiib on hävinud, tule edasine levik on piiratud. Hetkel kustutustööd veel kestavad, kustutustööde tõttu on piirkonnast välja lülitatud elekter.

Põlengu kustutamisega tegelevad Järvakandi, Kohila, Kose, Märjamaa, Rapla ja Türi komandode meeskonnad ning Kaiu, Kehtna, Kuimetsa, Lipa ja Lokuta vabatahtlikud. Lisaks kaasati redelautod Tallinnast ja Pärnust. Kuna kogu Raplamaa päästeressurss oli hõivatud, saadeti öösel Pärnu komando üks meeskondadest Raplasse valvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles