Reinsalu jääb okupatsioonikahjude nõudega taas üksi (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Justiitsminister Urmas Reinsalu (Isamaa) jääb sooviga uurida Venemaalt okupatsioonikahjude hüvitamise võimalust jälle üsna üksinda, sest teistest Eesti erakondadest toetab seda otsesõnu vaid EKRE, kirjutab ERR.

«Eesti ja Läti justiitsministrid rõhutavad, kui oluline on mäletada nõukogude okupatsiooni inimkaotusi ja uurida kahju hüvitamise nõude võimalusi Nõukogude Liidu õigusjärgselt riigilt Venemaa Föderatsioonilt,» seisab ministrite Dzintars Rasnačsi ja Urmas Reinsalu 21. augusti avalduses, mis järgnes Riias toimunud Eesti ja Läti valitsuste ühisistungile ning pälvis mõistagi Venemaa meedia tähelepanu, kirjutab ERR.

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas nimetas Rasnačsi ja Reinsalu nüüdset avaldust kahe ministri algatuseks, millel puudub Eesti valitsuse mandaat.

Keskerakonna mõjukama konkurendi ja suurima opositsioonipartei, Reformierakonna parlamendifraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul peaks justiitsministril olema ammu teadmine, et Venemaalt sentigi ei saa.

Samuti jätavad Reinsalu toetuseta koalitsioonipartnerid sotsiaaldemokraadid ning Vabaerakonna esimees Andres Herkel, parlamendi väliskomisjoni liige, toetab küll teema tõstatamist, ent ei pea lahenduseni jõudmist praegu realistlikuks.

Loe lähemalt ERRist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles