Puhja kooli järjekordne remont takerdus rahapuuduse taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja kooli ajakohastamise projekti alustas haldusreformieelne Puhja vald ja nüüd tegeleb sellega Elva vald. Elva vallavanema Toomas Järveoja sõnul vajavad aga valla mõni teine kool remonti palju rohkem kui üheksa aastat tagasi põhjalikult remonditud Puhja koolimaja.
Puhja kooli ajakohastamise projekti alustas haldusreformieelne Puhja vald ja nüüd tegeleb sellega Elva vald. Elva vallavanema Toomas Järveoja sõnul vajavad aga valla mõni teine kool remonti palju rohkem kui üheksa aastat tagasi põhjalikult remonditud Puhja koolimaja. Foto: Margus Ansu

Elva valla Puhja kooli renoveerimise plaani teokstegemisel on tekkinud takistused: ehituseks kavandatud 1,7 miljonist eurost jääb väheks ning et vald oli sunnitud tööde tegemiseks korraldatud hankele esiatud pakkumused tagasi lükkama, venib ka suuremat sorti remondi algus.

Sihtasutus Innove eraldas Puhja kooli ajakohastamiseks ligi 840 000 eurot toetust ning enne haldusreformi kavandas Puhja vald sellesse töösse panustada 880 000 eurot laenuraha. Paraku osutus hanke lõpphinnaks 2,1 miljonit eurot kavandatud 1,7 miljoni euro asemel.

«Praegu käivad läbirääkimised projekteerija ja arhitektiga, et leida võimalusi ehitushinda madalamaks muuta,» ütles Elva vallavanem Toomas Järveoja. Kui esialgu pidid tööd järgmise aasta juuniks tehtud olema, siis nüüd lükkub tähtaeg mõne kuu edasi. Ehitust on kavas alustada tuleva aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles