Vincent van Goghi maalid hakkavad liikuma

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Armastusega, Vincent». Ellu äratatakse maalidelt tuntud karakterid ja leegitseva viljapõllu taustal kõrguvad küpressid.
«Armastusega, Vincent». Ellu äratatakse maalidelt tuntud karakterid ja leegitseva viljapõllu taustal kõrguvad küpressid. Foto: Kaader filmist

Filmimaailmas on keeruline luua midagi uut. Algusest lõpuni käsitsi maalitud «Armastusega, Vincent» seda siiski on. Maalianimatsioon ei ole tehnikana uus, ent Vincent van Goghi elulugu käsitlev linateos on viimase suurejoonelisim näide. Ning näha, kuidas van Goghi maalid ellu ärkavad, on omamoodi maagiline kogemus.

Sündmustekäik hakkab hargnema 1891. aastal, kui Vincent van Goghi surmast on möödunud ligikaudu aasta. Armand Roulin – kollase pintsakuga noormees, keda tunneme van Goghi maalidelt – saab enda valdusesse kirja, mis adresseeritud van Goghi vennale Theole. Postiljonist isa, Vincenti kunagise sõbra tungival palvel asub Armand teele, et kiri kohale toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles