Lätis kasvab huvi vabatahtlikuna riigikaitsesse panustamise vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseliitlase embleem.
Läti kaitseliitlase embleem. Foto: SCANPIX

Lätis kasvab huvi vabatahtlikuna riigikaitsesse panustamise vastu, teatas pühapäeval ETV uudisteaade «Aktuaalne kaamera».

Aluksne jalaväekoolis andsid sõdurivande esimese vabatahtliku reservväelaste kursuse lõpetajad. Kaitseministeerium töötab aga välja üldist, kogu riiki hõlmavat kaitsesüsteemi, milles on oma osa kõigil Läti elanikel. Need 38 inimest, kes vabatahtlikuna reservväelaste kursusele läksid ja nüüd neljanädalase õppe järel sõdurivande andsid, õpivad või töötavad erinevail elualadel.

Et Lätis on järjest enam neid, kes soovivad oma panuse anda Läti kaitsejõududesse otse, mitte Maakaitse kaudu, lõi parlament selleks ka võimaluse.

«Kuigi Läti on valinud professionaalse armee ja mitte kohaliku ajateenistuse, on ühiskonnas tekkinud huvi või surve ikkagi vabatahtlikuna midagi oma armee heaks ja riigi kaitseks teha,» ütles ERR-i korrespondent Ragnar Kond.

Mõne aasta eest seimis heaks kiidetud kontseptsiooni järgi peaks Lätil rahuajal olema 3000 reservväelast, kuid neid on juba praegu kaks korda rohkem. Läti kaitseministeerium soovib aga suurendada igaühe rolli riigi- ehk täpsemalt iseenda ja oma pere kaitses, leides, et ainult sõjaväest ei piisa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles