Lõppes purjetamise Eesti meistrivõistluste seitsmes etapp. Pohlak: "Adrenaliinilaks oli kõhus kuni finišini välja."

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Pohlak
Anna Pohlak Foto: Eesti Jahtklubide Liit / Ott Kallas

Täna lõppes Lohusalus kolm päeva kestnud Tallinna Jahtklubi karikavõistlus ehk purjetamise Eesti meistrivõistluste seitsmes etapp. 179 purjetajat Eestist, Lätist ja Leedust võistlesid viies paadilkassis - Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial ja Laser Standard. Eestlastest jõudsid ootuspäraselt pjedestaali kõrgeimale astmele Rammo, Pohlak ja Kuusik, kes olid oma paadiklassis liidripositsioonil juba avapäeva sõitudest alates.

Reedest pühapäevani kestnud võistlus toimus vaheldusrikastes tingimustes - oli puhangulisi tuuleiile, hetkelist tuulevaikust, tugevat keerutavat vihma ning korralikku lainetust, mis kohati kergitas laineharja kuni poole meetri kõrgusele. Optimist ja Zoom8 klassi võitjad selgusid kolmel päeval toimunud sõitude koondtulemusena. Laser klassides said kvalifikatsioonisõitude kolm esimest otse edasi pühapäeval toimunud finaalsõitudesse ning kohad 4-10 võistlesid omavahel samal päeval poolfinaalis. Poolfinaali parim pääses edasi finaali. Igas Laser klassi finaalis sõitis 4 purjetajat. Seekordne finaalisõit oli erakordne, sest mitte kunagi varem ei ole võistlusrada asunud nii lähedal kaile ja ka publikule. Kõik finaalid olid pealtvaatajaile kaldalt suurepäraselt jälgitavad.

Laser Standard klassi võitjaks tuli ootuspäraselt Karl-Martin Rammo, kes võitis kõik kaheksa kvalifikatsioonisõitu ning suure edumaaga ka finaalsõidu. Teiseks võitles end Martin Aruja ning kolmas oli poolfinaalist võitjana edasi finaali liikunud Joosep Laus. 

Laser Radial klassi lõpetas esimesel kohal Anna Pohlak, kes võitis kolme päeva jooksul peetud kaheksast kvalifikatsioonisõidust kuus. 

Ka finaalsõidus näitas Pohlak kindlat meelt ja otsustuskindlust ning tihedalt teineteise kõrval purjetanud lätlase seljatas ta viimased paarkümmend meetrit enne finišit. Teisena ületas finišijoone Robin Spats Lätist ning kolmas oli Ardi Bogdanov. 

Pohlak võttis finaalsõidu kokku järgmiselt: "Finaalsõit oli päris pingeline, kogu aeg tuli silmad lahti hoida ja konkurente jälgida. Raja mõlemat poolt üheaegselt jälgida oli üsna keeruline. Adrenaliinilaks oli kõhus kuni finišini välja, nii et päris hea sõit oli."

Optimist klassis pakuvad eestlastele endiselt äärmiselt tugevat konkurentsi Läti noored purjetajad. Kui võistluste avapäeva järel koosnes Optimist klassi esikolmik vaid naaberriigi purjetajatest, siis tänaseks seis pisut muutus. Kõrgeima koha purjetas välja Eduards Mucins, teiseks tuli Agate Einause Lätist ning kolmandale kohale võitles end eestlane Andrias Sepp.

Zoom8 klassis oli endiselt kaasvõistlejate jaoks püüdmatu Aleksander Kuusik, kes on ka EMV sarja üldarvestuses klassi liider. Kuusik lõpetas kaheksast sõidust kuus esimesel positsioonil. Teisele kohale asetus Karolin Härm ning kolmas oli tänase etapi lõppedes Jorgen Kuivonen.

Laser 4.7 klassis läks esikoht Lätti. Eikoha võitis Roberts Stals-Buls. Finaalsõidu esimeses pooles purjetasid võrdselt, külg-külje kõrval Stals-Buls ja Liis Annus. Lõpptulemus selgus alles finišikoridoris, kus Stals-Buls tegi taktikalise muudatuse ning garanteeris seeläbi esikoha. Teine koht Liis Annusele ning kolmas Lätti, Eduard Plavinsil.

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebookis

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT. 

Purjetamise Eesti meistrivõistlused 2018 koosnevad kokku üheksast regatist:
1) 25.-27. mai Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula, Foil
2) 8.-10. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
3) 15.-17. juuni NeilPryde Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 6.-8. juuli Haven Kakumäe Karikas (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, F18
5) 13.-15. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 27.-29. juuli Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, 49er
7) 24.-26. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 14.-16. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 21.-23. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula, Foil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles