Florida massitulistamise audio kanti otseülekandes üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei koguneb sündmuskohale Jacksonville'is.
Politsei koguneb sündmuskohale Jacksonville'is. Foto: Laura Heald / AP / Scanpix

Floridas avas eile õhtul kaaslaste vastu tule videomänguturniiril David Katz, kes mängu kaotas. Juhtunu jäi helisalvestusena otse üle kantud videole.

Massitulistamine toimus Florida osariigi põhjaosas asuvas Jacksonville'i linnas. Surma sai kolm inimest, sealhulgas pööras relva enda vastu ka tulistaja ise. Kuulide läbi sai vigastada veel üheksa inimest, kaks said viga ründaja eest põgenemisel. 

«Meil ei ole praegusel hetkel rohkem kahtlusaluseid. Meil oli selles juhtumis üks kahtlustatav ja tema on surnud,» ütles kohalik šerif Mike Williams pressikonverentsil.

Arvatakse, et Katz avas tule pärast seda, kui ta turniiril kaotas.

Massitulistamine tõi sündmuskohta karmimaid relvaomamisnõudeid soovivaid meeleavaldajaid. 
Massitulistamine tõi sündmuskohta karmimaid relvaomamisnõudeid soovivaid meeleavaldajaid. Foto: JOEY ROULETTE / REUTERSJ

Floridas on viimastel aastatel toimunud mitu massitulistamist. 2016. aastal lasti Pulse'i ööklubis maha 49 inimest. Selle aasta veebruaris avati tuli Marjory Stoneman Douglase koolis Parklandis, kus vägivallas hukkus 17 inimest.

19-aastane Drini Gjoka nimetas juhtunud kõige halvemaks päevaks oma elus. Ta säutsus, et tal vedas ja kuul tabas tema pöialt.

Teine võistleja, Chris «Dubby» McFarlandi sõnul kriimustas kuul tema pead. Mehe sõnul on ta juhtunust traumatiseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles