10 huvitavat jalgpallifakti, mida sa ilmselt ei teadnud

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Jalgpallimaailmas on olnud palju huvitavaid ja kummalisi kokkusattumusi, seikasid ning seda mängu on mänginud eriskummalised inimesed, kelle põhimõtted, arusaamad ja otsused on teinud ajalugu või kes on mingil põhjusel tähelepanuväärsed.

  1. Endine Arsenali ja Barcelona poolkaitsja, kamerunlane Alex Song pole oma pere ainus laps. Tal on veel 27 (!) õde-venda; 17 õde ja kümme venda.
  2. Arsenali legendaarne peatreener Arsene Wenger võib uhkustada omanimelise asteroidiga, mille nimeks on 33179 Arsenewenger.
  3. Arsenalis, Real Madridis ja Tottenhamis pallinud ründaja Emmanuel Adebayor ei osanud kõndida kuni neljanda eluaastani, kuid õppis selle ära, et sõpradega jalgpalli mängida.
  4. Endine Arsenali ründetuus Dennis Bergkamp kartis lennata ning ta on ka avalikult välja öelnud, et pigem jätnuks ta Euroopa karikasarjade ja koondisemängud vahele kui lennanuks.
  5. Alates 1982. aasta MM-finaalist on igas finaalis mänginud vähemalt üks Bayern Müncheni pallur.
  6. Elevandiluuranniku suurim väravakütt Didier Drogba peatas kodusõja lihtsalt küsimisega, paludes mõlemal osapoolel konflikt lõpetada.
  7. Pelel oli 1960-ndate keskpaigal korralik mõõn ning superstaar oli oma parimate päevade hale vari. Ta väitis, et kinkis oma õnnetoova särgi fännile ning seejärel lagunes ta mäng koost. Pele palkas eradetektiivid, et särk tagasi saada ning see ka staari meelest õnnestus: särk käes, hakkas Pele jälle kõmmutama. Hiljem ta sai aga teada, et tegelikkuses anti talle hoopis särk, mida ta kandis hooaja alguses, kuid oli õnnetoova särgiga äravahetamiseni sarnane.
  8. India kvalifitseerus 1950. aasta MM-ile, kuid nad keeldusid osalemast, sest FIFA ei lubanud neil mängida paljajalu.
  9. Väljend "soccer" ei pärine mitte Ameerika Ühendriikidest, vaid see loodi Inglismaal, 19. sajandi lõpus briti meremehe Charles Wreford-Browni poolt.
  10. Endise PSG ja Tottenhami mängija David Ginola nimi on anagrammina "Vagina Dildo". Ilmselt pole mees selle üle väga õnnelik.

Loe rohkem jalgpalliuudiseid Jalgpall24.ee-st

Copy
Tagasi üles