9 fakti, mis panevad kukalt kratsima

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Oleme oma faktide "järjejutuga" jõudnud kolmanda kümnendini ja seekord on rivistuses palju eriskummalisi juhtumeid ja seoseid. MM-i finaali võõrustav riik, mida pole veel olemaski ning kuidas jõudis Ronaldinho avalikkuse tähelepanu alla.

  1. Kuul kõndinud NASA astronaut, ameeriklane Neil Armstrong soovis kosmosereisile kaasa võtta jalgpalli, kuid NASA keeldus sellest soovist, kuna nende meelest polnud jalgpall ameerikalisust tähistav sümbol.
  2. Brasiilia koondise esimene ametlik kohtumine oli 1914. aastal Exeter City, mitte teise koondise vastu.
  3. Soome jalgpallilegend Jari Litmanen on ainus, kes on mänginud rahvusvahelisel tasemel lausa neli dekaadi: 80'ndatel, 90'ndatel, 00'ndatel ja 10'ndatel.
  4. Brasiilia vutituus Ronaldinho sattus avalikkuse tähelepanu alla 13-aastaselt, kui ta tiim võitis 23:0. Ronaldinho lõi kõik väravad.
  5. Populaarne jalgpallisimulaator Football Manager oli kunagi Hiinas keelatud, sest 2005. aasta versioonis oli nii Taiwan kui Tiibet eraldiseisvate riikidena, mitte osana Hiinast.
  6. Kui Stefan Schwarz liitus 1999. aastal Sunderlandiga, siis ta lepingus seisis keeld mitte lennata kosmosesse.
  7. Ronaldo mängis 1996. aasta OM-il Ronaldinho särgiga, sest üks tema tiimikaaslastest oli ka Ronaldo ja tema seljal oli juba ilutsemas tulevase maailmameistri nimi.
  8. Manchester Unitedi maailma superklubiks viinud Sir Alex Ferguson vallandati Šotimaa klubist St. Mirrenist, sest ta rääkis klubi sekretäriga ebasündsaid sõnu kasutades, jättis talle kuue nädala palga maksmata ning tegi oma mängijatele salaja rahalisi ülekandeid.
  9. Barcelona pole mitte kunagi suutnud Dundee Unitedit võita  - hoopis see Šotimaa klubi on ainus tiim, kellel on Kataloonia gigandi vastu sajaprotsendiline võidurekord.

Rohkem jalgpalliuudiseid loe Jalgpall24-st

Copy
Tagasi üles