Urmas Paet: Yana Toom on teadlikult pahatahtlik (11)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: GIUSEPPE ARESU/AFP

Keskerakonna juhatuse liige Yana Toom võrdles pühapäeval eetris olnud Vene telekanali jutusaates 1940. aastal Eestis toimunut värviliste revolutsioonidega. Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti hinnangul on Toom teadlikult pahatahtlik.

Paet tuletas meelde, et 1939. aastal sõlmisid Nõukogude Liit ja natsi-Saksamaa pakti, millega jagasid omavahel Euroopa. «Sellele tuginedes okupeeris Nõukogude Liit 1940. aastal Eesti ning asus kümneid tuhandeid siinseid inimesi tapma ja küüditama. Okupatsiooni võrdlemine värviliste revolutsioonidega, mis olid suunatud autoritaarse režiimi vastu mitmes Lähis-Ida riigis on Toomi poolt teadlikult pahatahtlik või täiesti ebaadekvaatne. Pean tõenäolisemaks esimest varianti,» kommenteeris Paet. 

Olukorras, kus just tähistati Eesti iseseisvuse taastamise 27. aastapäeva ja avati kommunismi kuritegude ohvrite mälestusmärk, on Paeti sõnul hämmastav, kui järjekindlalt surub mõni Eesti enda poliitik ikka veel valet nagu okupatsiooni polnud ja Eesti ühines Nõukogude Liiduga vabatahtlikult.

«Ja seda teeb ka Eesti peaministri erakonna juhtiv liige Toom Vene telekanalis,» avaldas eurosaadik nördimust.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles