Station Narva festivali kavasse lisandus trip-hopi pioneer Tricky

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tricky
Tricky Foto: promo

21.–23. septembril Narvas esmakordselt toimuva muusika- ja linnakultuurifestivali Station Narva esinejate nimistusse lisandus trip-hop'i pioneer Tricky. Station Narva 2018 toimub EV100 pidustuste raames.

Reedel, 21. septembril astub Station Narva pealaval Kreenholmi Manufaktuuri sisehoovis üles üks triphopi värvikamaid ja mõjukamaid tegelasi Tricky (kodanikunimega Adrian Nicholas Matthews Thaws). Tricky alustas oma muusikalist teekonda 1980ndatel Inglismaa sadamalinna Bristoli underground-rühmituses Wild Bunch, millest kasvas hiljem välja Massive Attack. 1995. aastal ilmus tema esimene sooloalbum «Maxinquaye», mis saavutas Ühendkuningriigis kulplaadi staatuse ja Mercury auhinna nominatsiooni ning pani isegi David Bowie looma Trickyle pühendatud proosapoeemi.

Sellel plaadil sulandusid soul, dub, hiphop, ragga, neopsühhedeelia ja milleniumi-eelse Britannia tööstuslinnade paranoilised meeleolud ning selle ainukõlalise muusikalise sulami järelmõju on aimata nii kaasaegses atmosfäärilises R&B-s, pominaräpis kui ka dubstep'is.

Pärast veerandsadat tegutsemisaastat ja koostöid Björki, Beyoncé ning Yoko Onoga kõlab too «pimedusejünger» endiselt nagu eikeegi teine. Tema mullu ilmunud järjekorras kolmeteistkümnendal kauamängival «ununiform» löövad teiste seas kaasa Vene räpparid Scriptonite, Basta ja Smokey Mo.

Tricky ei esine Eestis esmakordselt. 2008. aasta sügisel tegi ta Tallinnas Rock Cafes etteaste, mida paljud kohalviibinud on nimetanud oma elu üheks vapustavamaks kontserdielamuseks.

Tricky kontsert Rock Cafes, 20. november 2008
Tricky kontsert Rock Cafes, 20. november 2008 Foto: Jelena Rudi

Station Narva festivali muusikaprogramm leiab aset 21. ja 22. septembril Kreenholmi Manufaktuuris ja kultuuriklubis Ro-Ro. Tricky kõrval on festivali peaesinejateks ka 80ndate uue laine legend Echo & the Bunnymen ja techno produtsent Actress Inglismaalt.

Muusikaprogramm päevade kaupa

Reede, 21. sept:

Tricky (UK), Actress (UK), Jenny Wilson (SE), Una Bomba 50 + (EE), Zahir (EE), Grechka (RU), View (FI), Beebilõust (EE), RSAC (RU), Shortparis (RU), Propazha (EE)

Laupäev, 22. sept:

Echo & the Bunnymen (UK), Gazelle Twin (UK), 12EEK Monkey (EE), Mart Avi (EE), Joensuu1685 (FI), Fever Dream (IS), Sõpruse Puiestee (EE), Электрофорез, Electroforez (RU), Indrek Spungin (EE), Tam i Tut (EE), Eksponatika Clan (EE) Guesthouse (EE), PTF1987 (EE)

Kogu festivali programm ja ajakava kuulutatakse välja septembri esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles