Moskva eitas teateid Vene õhulöögist Afganistani põhjaosas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjakopter Kabuli kohal.
Sõjakopter Kabuli kohal. Foto: MOHAMMAD ISMAIL / REUTERS / Scanpix

Vene kaitseministeerium eitas täna teateid, mille kohaselt Vene sõjalennukid andsid Afganistani põhjaosas löögi Talibani äärmuslastele.

«Vene õhujõud ei ole Afganistani ja Tadžikistani piirialal lahingumissioone sooritanud,» teatas ministeerium. «Teated, mille kohaselt Vene lennukid andsid Afganistani kirdepiiril Talibanile õhulöögi, ei vasta tõele.»

Kaks Tadžikistanist õhku tõusnud sõjaväekopterit korraldasid Afganistani Takhari provintsis õhurünnaku, vahendas Raadio Vabaduse Tadžiki talitsus esmaspäeval.

Afganistani meedia teatel pommitasid Tadžiki kopterid islamiliikumise Taliban positsioone Afganistani Dargadi piirkonnas pärast tulevahetust kahe riigi piiril.

Piirkonna politsei pressiesindaja Halil Asiri sõnul sai rünnakus surma kuus ja haavata kaks Talibani võitlejat.

«Taliban ja uimastikaubitsejad olid rajanud metsas redupaiga, tsiviilisikuid seal pole. Saime Talibani surmadest teada täna eriteenistuste teadaannete kaudu,» sõnas politseiametnik, lisades, et Taliban kasutas redupaika uimastite smuugeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles