Edasi 1949: P.Angelina brigaad täitis traktoritööde aastaplaani

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paša Angelina.
Paša Angelina. Foto: Wikipedia

Staro-Beševo (Stalino oblast). (TASS). Zaporožetsi kolhoosi avaratele põldudele tulid sügiskünnile sotsialistliku töö kangelase P.Angelina brigaadi traktorid. Traktoristid Ivan Peftijev ja Ilja Savin täidavad päevanormi 120-kuni 150-protsendiliselt. Töötatakse ka öösi. Juba on üles küntud ligi 200 hektarit. Küntakse ainult eelkoorijatega varustatud atradega.

Kolhoosi esimees sm. Kosse mõõdab vao sügavust ja ütleb rahuldatult:

«26 sentimeetrit...»

Kolhoosipõldudelt koguti rikkalik viljasaak. 420 hektari suuruse põllupinna kõrsvilja keskmiseks saagiks on üle 120 puuda hektarilt.

Hoolitsedes tuleva aasta viljasaagi eest kooris tuntud traktoristi brigaad üheaegselt koristustöödega kogu kõrrepõllu. Talvvilja alla määratud kesapõlde, mis juba möödunud aastal üles künti, kultiveeriti suve jooksul kuus korda. Praegu pole nende mustal, kobedal pinnal näha ühtki umbrohtu.

Brigaad võttis osa tiigi ehitamisest, valmistas ette pinna metsaribade istutamiseks sügisel ning tegi palju muidki töid. Seetõttu on brigaad täitnud traktoritööde aastaplaani 137-protsendiliselt.

30.8.1949

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles