Tallinn sõlmib lähivaldadega lepingud ühiste bussiliinide rahastamiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiliin number 1A.
Bussiliin number 1A. Foto: Peeter Langovits.

Tallinn kavatseb sõlmida kolme naabervalla, Maardu linna ja Harjumaa ühistranspordikeskusega lepingud, mis toovad kaasa linna piire ületavate bussiliinide rahastamise.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on lepingute eesmärgiks tagada bussiliinide ühendus Tallinna linna ja Harku valla, Maardu linna, Saue valla ning Viimsi valla haldusterritooriumite vahel, teatas Raepress.

«Tallinna linn korraldab linna piire ületavatel ühisliinidel veoteenust, tellides ettenähtud töö veoettevõtetelt ja tasudes selle eest veoettevõtetega sõlmitud veolepingutes sätestatud tingimustel,» ütles Mutli. «Liinilõikudel, mis nimetatud liinidel ületavad Tallinna linna halduspiire, osalevad rahastamises Harku vald, Maardu linn, Saue vald, Viimsi vald ja MTÜ Harjumaa Ühistranspordikeskus.»

Vastavalt lepingutele katavad nimetatud kohalikud omavalitsused liinilõikude dotatsiooni osa, sest piletitulu kuulub täielikult Tallinna linnale. Välja arvatud Viimsi vald, mille territooriumil kehtivad ka ühispiletid, mille müügitulu jagatakse pärast kulude mahaarvamist ühistranspordikeskus ja Tallinna linna vahel pooleks.

Tallinna linnal ei kaasne lepingutega täiendavaid rahalisi kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles