Tšiili kunstnik kingib trüki- ja paberimuuseumile seinamaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaali tegemisel võttis kunstnik malli vanaaegselt trükiselt, millel on kujutatud stseeni trükimasinate algusaegadest. Uus teos koosneb kolmest värvist ning on loodud läbi šabloonide pihustades.
Seinamaali tegemisel võttis kunstnik malli vanaaegselt trükiselt, millel on kujutatud stseeni trükimasinate algusaegadest. Uus teos koosneb kolmest värvist ning on loodud läbi šabloonide pihustades. Foto: Laila Kaasik

Augusti algul saabus tänavakunstnik Maria Trinidad Montalban (25) Tšiilist Tartusse täitma tähtsat ülesannet: luua trüki- ja paberimuuseumi välisseinale esimene seinamaal.

Täna lisab kunstnik värskele teosele veel viimased kollased jooned, maal avatakse pidulikult homme õhtul. Samelini saapavabriku hoovis trükimuuseumi seinal ilutseva lilla-kollase teose valmimisel oli inspiratsiooniks trükikunsti algusaegu iseloomustav maal.

Lõikas, kleepis, pihustas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles