Rahvas pani Putini pensionireformiga valiku ette (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis toimunud pensioniea tõusu vastased meeleavaldused Omskis. FOTO: Dmitri Feoktistov/TASS/Scanpix
Juulis toimunud pensioniea tõusu vastased meeleavaldused Omskis. FOTO: Dmitri Feoktistov/TASS/Scanpix Foto: Dmitri Feoktistov

Kevadel suure toetusega neljandat korda Venemaa presidendiks valitud Putini vastu tunnevad meelepaha praegu väga paljud: küsitluste järgi on 65–92 protsenti venemaalastest vastu plaanile tõsta praegust üldist pensionilemineku iga, mis on naistel 55 ja meestel 60 aastat. 2000. aastast Venemaad valitsev ning reformidele vastuseisu poolest tuntud Putin on korduvalt lubanud, et tema ametisoleku ajal Venemaal üldist pensioniiga ei tõsteta.

Tööealise elanikkonna kiire vähenemise ja pensionikassa kasvava defitsiidi tõttu ette võetud pensioniea tõstmisest saab Venemaa tänavuse poliitikasügise kõige tähtsam teema, mille arengul on kaugeleulatuv mõju nii Venemaa sisepoliitikale kui ka majandusele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles