Soome ostuspikker: mis on Eestis veel odav? (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Soome hinnavõrdlus
Eesti-Soome hinnavõrdlus Foto: P M
  • Eesti pole enam odavate ostureiside maa.

Olukorras, kus Eesti alkoholiaktsiisi tõus ja mitmete teenuste kallinemine paneb soomlasi järjest rohkem kaaluma, kas neil tasub enam Eestis ostureisidel käia, koostas Iltalehti põhjanaabritele väikese spikri.

Sarnaselt eestlastega on ka soomlased asunud odavat alkoholi Eesti asemel järjest enam Lätist tooma, tõdeb soomlaste tabloidväljaanne, viidates viimaste aastate hüppelisele alkoholihinna tõusule Eestis.

Ka märgib Iltalehti, et Eesti ei ole Soome jaoks enam selline odavate ostureiside maa nagu kümme aastat tagasi, kui soomlased ostsid Eestis ka kinnisvara ja maad kokku. Peale alkoholi on tõusnud ka muude kaupade ja teenuste hinnad, millele on kaasa aidanud nii üleüldine hinnatõus kui ka siinne sissetulekute kasv.

Eesti elatustaseme paranemise ühe põhjusena toob Soome tabloid esile ka sellest aastast kehtima hakanud 500-eurose tulumaksuvaba sissetuleku piiri. Nii reastab leht kaubad ja teenused, mida veel tasub Eestis osta ning mida enam mitte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles