Ugala teatri suvelavastust «Kõrboja perenaine» külastas kolmel suvel ligi 22 000 inimest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala lavastuse «Kõrboja perenaine» trupp peale viimast etendust.
Ugala lavastuse «Kõrboja perenaine» trupp peale viimast etendust. Foto: Heigo Teder

Laupäeval, 25. augustil etendus Vargamäel Tammsaare muuseumis viimast korda Ugala teatri suur vabaõhulavastus «Kõrboja perenaine», mis jõudis publiku ette 42 korral. Kolmel suvel välja müüdud saalidele mängitud lavastust külastas 21 949 inimest.

Lavastaja Vallo Kirsile ja Ugala teatri näitlejatele kirjutas näidendi «Kõrboja perenaine» auhinnatud näitekirjanik Urmas Lennuk, kes võttis teksti aluseks Anton Hansen Tammsaare romaani «Kõrboja peremees». Ugala lavaversioonis oli Katku Villu asemel esile toodud just romaani naistegelased – Kõrboja Anna, Kuusiku Eevi ja Kõrboja Madli.

Viimaseks kolmeks etenduseks trupiga liitunud lavastaja Vallo Kirs sõnas pärast viimase etenduse lõppemist: «See lavastus sai algselt tehtud tagamõttega, et võimalikult suur osa Ugala trupist saaks üheskoos olla – seda nii laval kui ka lava taga. Et me saaksime üheskoos hingata ning üksteist veelgi paremini tundma õppida. Tundub, et see kõik õnnestus paremini, kui keegi unistada oleks võinud. Ei kohta tihti lavastusi, mis paneb silmad särama kogu teatril ja samal ajal ka teatripublikul – selle tõestuseks olid ka kolm aastat välja müüdud saalid. Hea on lõpetada publikuhuvi haripunktis ja tipus, kus rollid pole väsinud. Mind valdab rõõm ja tänutunne!»

Suvelavastuses astus üles pea kogu Ugala trupp – laval oli üle 30 näitleja. Kõrboja Annat mängis Kadri Lepp, kes kandideeris selle rolliga ka parima naisnäitleja auhinnale. Katku Villut kehastas Ugala teatri loominguline juht Ott Aardam. Kõrboja Madlit mängis Luule Komissarov ja tema venda Kõrboja Reinu Egon Nuter. Kuusiku Eevi osas nägi kahel esimesel suvel Adeele Seppa ning viimasel suvel Laura Kallet. 30 näitleja seas tegi kaasa ka tuntud rahvamuusik Kulno Malva. Lavastuse muusikaline kujundaja oli Peeter Konovalov, kunstnik Kristjan Suits, kostüümikunstnik Pille Küngas ja liikumisjuht Oleg Titov.

«Kõrboja perenaine» valiti Ugala teatri publiku poolt ülekaalukalt 97. hooaja parimaks lavastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles