Legendaarne investor paigutab esimest korda raha India firmasse

Britt-Kathleen Mere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Warren Buffet leidis Indias tema raha väärt ettevõtte.
Miljardär Warren Buffet leidis Indias tema raha väärt ettevõtte. Foto: BILL PUGLIANO / AFP

Tuntud investor ja ettevõtte Berkshire Hathaway juht Warren Buffet ostab osaluse India päritolu digimaksete firmas Paytm. Tegemist on esimese ettevõttega, kuhu Buffet Indias investeerib.

Kaks ettevõtet on viimaste kuude jooksul pidanud läbirääkimisi ligi 25 miljardi ruupia ehk 360 miljoni dollari suuruse investeeringu osas, vahendab CNN Money.

Asjaga lähedalt kursis oleva allika sõnul kasvaks digimakstele keskendunud Paytmi väärtus pärast tehingut 10 miljardi dollarini. Tema sõnul võidakse tehing avalikustada juba sel nädalal. Paytm on siiani keeldunud teemat kommenteerimast, Berkshire Hathaway küsimustele ei reageerinud.

Kõikjal maailmas on kuulsaks saanud digitaalsed rahakotid ning elektroonilised tehingud. Seda võimaldav Paytm asutati Indias 2010. aastal. Ettevõte võimaldab oma klientidel maksta nii poes, parklas, restoranis, apteegis kui mujal sularaha kasutamata.

Teadupärast keelustas India peaminister Narendra Modi 2016. aasta novembris riigis 86 protsendi ulatuses sularaha kasutamise, toetamaks e-rahakottide levikut. Kuu aega pärast seda sammu oli Paytmi kasutajate arv kasvanud umbes 10 miljoni uue kasutaja võrra.

Buffet on varasemalt iseloomustanud Indiat kui riiki, millel on uskumatu turunduspotentsiaal. «Kui te nimetate mulle ühe suurepärase ettevõtte, mis võib olla müügis, siis ma olen homme seal,» märkis ta. Tundub, et nüüd on ta selle ettevõtte leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles