Kelmid petsid Eesti pangakontot kasutades Austria pensionärilt välja tuhandeid eurosid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kurjategijad petsid kergeusklikult Austria pensionärilt kelmuse teel välja tuhandeid eurosid, lastes tal kanda oma kontolt Eesti pangakontole tuhandeid eurosid. Petised oleks saanud palju suurema noosi, kuid pangatöötaja sekkumise tõttu jäi veelgi suurem kahju sündimata.

68-aastase austerlannaga võtsid 17.-27. augustini korduvalt ühendust tundmatud isikud, kes väitsid, et naine on võitnud 50 000 eurot, kuid raha kättesaamiseks peab ta kandma 4800 eurot ühele Eesti pangakontole. Seda naine ka tegi, kirjutab Kronen Zeitung.

Eile õnnestus kelmidel saada naise käest teada ka tema krediitkaardi koodid ning petised kandsid tema arvelt ühte Saksa panka üle 1500 eurot. Naise krediitkaardil on peal päevalimiit ning üle selle summa ei olnud võimalik korraga ühel päeval raha üle kanda.

Kurjategijad nõudsid naiselt aga võidusumma kättesaamiseks veel 13 000 euro ülekandmist. Kergeusklik naine läks ülekande tegemiseks pangakontorisse. Kui teller kuulis suure ülekande põhjust, soovitas ta pettuse ohvril ülekanne kohe katkestada ja oma krediitkaart sulgeda. Seda naine ka tegi ja ühtlasi esitas ta politseile kuriteoavalduse.

Kokku õnnestus petistel saada naiselt käte 6300 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles