Bingo meelitas lapsed lugema

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinnis meelitas bingo lapsed raamatuid uurima.
Vinnis meelitas bingo lapsed raamatuid uurima. Foto: Hilje Pakkanen

Esmaspäeval, 27. augustil tegi poolsada väikest raamatusõpra Ulvi klubis kokkuvõtteid Vinni valla raamatukogudes suve jooksul korraldatud laste lugemismängust "Suvebingo 2018". Lugemismängu mõte oli innustada lapsi suvelgi lugema.

"Tänavusele päikeselisele ja kuumale suvele vaatamata oli lugejaid rohkesti. Mängus osalemiseks tuli raamatukogust võtta koos raamatutega ka bingopilet ning seda raamatute lugemisega kleepsude kogumisega täitma asuda," tutvustas mängu Vinni-Pajusti raamatukogu juhataja Ere Tammeorg.

Kes sai lugemisega täis pileti nurgad, diagonaalid või koguni üheksa väljaga täismängu, see pälvis ka auhinna. Üks noor lugeja, Marie Kukner, jõudis 1. juunist 20. augustini väldanud mängu ajal läbi lugeda koguni kolm piletitäit ehk 27 raamatut. Egert ja Getter Valliste ning Berit Kaasik lugesid igaüks 18 raamatut, teised vähem, kuid suurema lugemusega on kindlam kooli minna neilgi.

Mängu lõpupeo külaliseks oli Rakvere lastekirjanik Tiia Selli, kes rääkis, millal ta lugema ja raamatuid kirjutama hakkas. Lugema asus tulevane kirjanik neljaselt, kirjanikuks saamise mõttele tuli juba üheksaaastaselt pärast Astrid Lindgreni põneva "Piki Pikksuka" läbilugemist. Lapsena meeldis talle väga lugeda, ka uneajast teki all taskulambi valgel. Tagantjärele võib öelda, et suur lugemishuvi oli hea ettevalmistus kirjanikuks saamisel. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles