Kokkupõrge loomaga toob üha enam raskeid tagajärgi

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu 24. juulil sai Luunja-Kavastu-Koosa teel sõiduautolt löögi noor kits. Loom paiskus õnnetuse tagajärjel viljapõllule ning suri. Õnneks ei saanud sel korral ükski inimene kannatada.
Tänavu 24. juulil sai Luunja-Kavastu-Koosa teel sõiduautolt löögi noor kits. Loom paiskus õnnetuse tagajärjel viljapõllule ning suri. Õnneks ei saanud sel korral ükski inimene kannatada. Foto: Kristjan Teedema

Suve lõpp ning sügise algus toob maanteedele tavapärasest rohkem metsloomi ning iga aastaga juhtub Eestis üha rohkem loomadega seotud liiklusõnnetusi, kus saavad viga ka inimesed.

Alles möödunud reedel jooksis Jõgeva vallas Kärde külas põder ette veoautole. Õnnetuses loom hukkus ning veoauto vajus ohtlikult kraavipervele. Seegi õnnetus leidis aset varahommikul, mil metsloomad on eriti aktiivsed.

Politsei registreerib inimkannatanutega õnnetusi kõige enam sügiseti, mil on suursõraliste jooksuaeg. Loomad on siis tähelepanematumad, kuid samas liikuvamad. Samuti ajab neid sügisel rohkem liikvele algav jahihooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles