Fotod ja video: Harjumaal hukkus kahe auto avariis vanem naine, politseikoer tabas sündmuspaigast põgenenud juhi (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 19 ajal juhtus Harjumaal Kuusalu vallas raske liiklusõnnetus, milles hukkus vanem naine. Sündmuskohalt põgenenud autojuhi tabas metsast politseikoer.

Õnnetus juhtus Kuusalu-Leesi tee 14. kilomeetril, kus põrkasid kokku mikrobuss Mercedes-Benz ja sõiduauto Hyundai. Esialgsetel andmetel kaotas autojuht Mercedese üle kontrolli ja sõitis vastu Hyundaid, mis ootas kõrvalteel parempööret.

Hyundais olnud kaasreisija sai kokkupõrke tagajärjel surma, tema kõrval istunud autojuhi viis kiirabi haiglasse. Mercedest juhtinud mees otsustas aga abi kutsumata sündmuskohalt põgeneda. 

Ligi tund hiljem tabati sündmuskohalt põgenemises kahtlustatav 35-aastane mees politseikoera abiga paari kilomeetri kaugusel metsast. Esialgsetel andmetel oli mees tarvitanud alkoholi ning tema joove oli suurem kui 1,5 promilli. Politseinikud pidasid ta kuriteos kahtlustatavana kinni ja viisid jaoskonda.

«Anname endast parima, et teha selgeks, milline oli õnnetuse põhjustanud sõidukijuhi valitud kiirus ja tema meeleseisund, taasluua see olukord, miks liiklusõnnetus juhtus ja viia siis süüdlane prokuratuuri abiga kohtu ette,» selgitas Põhja prefektuuri välijuht Mihkel-Jaagup Laats.

«Olenemata sellest, milline saab olema kriminaalmenetluse tulem ja kui range saab olema kohtuotsus, on karm tõsiasi see, et hukkunud ja süüta inimest ei too enam miski tagasi. Sellest on väga kahju, avaldame naise lähedastele sügavat kaastunnet,» sõnas Laats.

Kohalikud elanikud teadsid sündmuspaigal viibinud Postimehe fotograafile rääkida, et kinni peetud juhi puhul on tegemist endise rallisõitjaga.

Tänavu on Eestis liikluses hukkunud 56 inimest, viga on saanud 1230 inimest. Joobes juhi süül on tänavu liikluses hukkunud üheksa ja viga saanud enam kui sada inimest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles