USA ja Kanada kaubanduskõnelused algasid Washingtonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrystia Freeland saabumas kaubanduskõnelustele.
Chrystia Freeland saabumas kaubanduskõnelustele. Foto: Andrew Harnik / AP

USA ja Kanada kaubanduskõnelused algasid teisipäeval Washingtonis, teatasid võimuesindajad.

"Me oleme julgustatud edusammudest, mida saavutati USA ja Mehhiko kaubanduskõnelustel ja seda eriti autotööstuse ja tööjõu vallas ning ma ootan selle nädala kõnelusi innuga," ütles Kanada välisminister Chrystia Freeland ajakirjanikele kohtumise eel.

Kanada peaminister Justin Trudeau hoiatas varem päeval, et allkirjastab muudetud Põhja-Ameerika Vabakaubanduslepingu (NAFTA) vaid juhul, kui "see on hea Kanadale", edastas kohalik meedia.

"Me osaleme läbirääkimistes positiivsel moel ja ootame lõpptulemusena lepingu allkirjastamist, mis on hea Kanadale ja hea Kanada keskklassile," ütles Trudeau. Peaminister lubas eraldi seista riigi piimatööstuse huvide eest. USA on muu hulgas nõudnud Kanada riigi poolt hinnaregulatsioonide ja impordimaksudega kaitstud piimatööstuse avamist konkurentsile, millest Kanada on keeldunud.

Trudeau ametkond teatas päev varem, et Trudeaul ja USA presidendil Donald Trumpil oli konstruktiivne vestlus kaubanduse teemadel. Trudeau lähetas teisipäevaks Washingtoni kaubanduskõnelustele välisminister Freelandi.

"Peaministril oli president Trumpiga konstruktiivne jutuajamine Põhja-Ameerika Vabakaubandusleppe teemal," kirjutati Trudeau büroo avalduses. "Liidrid tervitasid kõnelustel Mehhikoga tehtud edusamme ning ootavad kannatamatult oma meeskondade sellenädalast kohtumist sihiga viia läbirääkimised eduka lõpuni."

Trump teatas esmaspäeval, et Ühendriigid saavutasid Mehhikoga kaubanduses väga hea kokkuleppe ja peagi algavad otsustavad läbirääkimised Kanadaga NAFTA muutmise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles