GAGi direktor noortekampadele: esimene käik kooli tulles saab olema minu kabinetti vestlusele (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Agur.
Hendrik Agur. Foto: Andres Haabu / Postimees

Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur edastas esmaspäeva hilisõhtul  kooliperele kirja, kus lisaks headele soovidele algavaks õppeaastaks pöördus direktor noortekampade liikmete teemal oma õpilaste poole. 

Aguri sõnul loodab ta, et kaklevad ja provotseerivad noortekambad GAGist ei pärine, kuid kui ta peaks mõne enda koolist avastama, ootab neid ees vestlus direktori kabinetis ja edasiõppimine direktori isiklikul järelevalvel.
 

Postimees avaldab direktor Aguri pöördumise muutmata kujul:

Soovin teile kogu südamest peatselt algavaks uueks õppeaastaks erksat meelt ja indu õppetöös, hoolivust koolikaaslaste ja oma pere vastu ning ehtsat meie oma kooli tunnet. Meie kool on vana ja väärikas ning kõikide koolipere liikmete ülesanne ja hool on olla väärika kooli vääriline kõiges, mida teeme.

Ühiskond on mitmekihiline ja eriilmeline. Headuse ja edumeelsega ühes ümbriteb meid kahjuks ka tahes-tahtmata paheline maailm, aga me peame sellega toime tulema. Ja kui vaja, ütlema otse ja ausalt. Isegi kui see on ebameeldiv ja valus. Kahjuks pean alljärgnevalt pöörduma murelikult inimeste poole, kes ei austa kaasinimeste turvalisust ja iseenda väärtuslikku noore inimese elu ja aega, karmima tooniga. Ma väga-väga loodan ja usun, et selle pöördumise sihtrühmana tegelikus elus ei ole mitte ühtegi meie kooli õpilast. 

Pöördumine noortekampade liikmete poole. Kui sina, koolinoor, kes sa oled osalenud Tallinna linnas viimasel ajal noortekampade kaklustes ja provotseerivatel kogunemistel, peaksid õppima Gustav Adolfi Gümnaasiumis, mõistan su teguviisi resoluutselt hukka ning võtan sinu suhtes edaspidi isikliku hoole ja vastutuse, millega võivad kaasneda vajalikud ennetustegevuse ja kasvatuslikud meetmed, aga ka piirangud. Kuritegevusele ei ole ühtegi õigustust. Kui ma peaksin tuvastama, et olid üks kuritegelikes kampades osalejatest, arvesta ette sellega, et esimene käik kooli tulles saab olema minu kabinetti vestlusele ja edasine õppimine meie koolis minu isiklikul käendusel, suunamisel ja rangel järlevalvel. Kurjusele ja vägivallale ei ole kohta - ei koolis, ühiskonnas ega linnatänavatel. See peab muutuma kohe! Ma muidugi veelkord usun ja loodan, et meie koolis ei ole ühtegi kamba liiget. Aga see on nüüd öeldud ja ma vastutan oma sõnade eest ning tegutsen vajadusel resoluutselt. 

Ühtlasi vabandan kõikide tublide õpilaste ees, keda selle sõnumi tonaalsus häiris. Ka mul oli seda pöördumist äärmiselt ebameeldiv teha, aga ma pidin selle välja ütlema.


Nautige kõik viimast vaheajanädalat ja kohtumiseni 3. septembril!

Oleme õpetajatega valmis ja elevil juba teie kõigiga kohtumiseks.

Heade soovidega

Hendrik Agur

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles