Inimese surnuks sõitnud ja sündmuskohalt põgenenud autojuht on endine rallisõitja (10)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kella 19 ajal juhtus Harjumaal Kuusalu vallas raske liiklusõnnetus, milles hukkus vanem naine. Sündmuskohalt põgenenud autojuht oli tuntud rallisõitja.

Teisipäeva õhtul juhtus Kuusalu-Leesi tee 14. kilomeetril liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku mikrobuss Mercedes-Benz ja sõiduauto Hyundai.

Postimehe andmetel oli Mercedese roolis endine rallisõitja Jaak Tammeka, kelle isa on Nõukogude Liidu lipu all hulgaliselt tiitleid võitnud Joel Tammeka. 

Esialgsetel andmetel kaotas Jaak Tammeka Mercedese üle kontrolli ja sõitis vastu Hyundaid, mis ootas kõrvalteel parempööret. 

Hyundais olnud kaasreisija sai kokkupõrke tagajärjel surma, tema kõrval istunud autojuhi viis kiirabi haiglasse. Tammeka otsustas aga abi kutsumata sündmuskohalt põgeneda. 

Ligi tund hiljem tabati sündmuskohalt põgenemises kahtlustatav 35-aastane endine rallisõitja politseikoera abiga paari kilomeetri kaugusel metsast. Esialgsetel andmetel oli mees tarvitanud alkoholi ning tema joove oli suurem kui 1,5 promilli. Politseinikud pidasid ta kuriteos kahtlustatavana kinni ja viisid jaoskonda.

«Anname endast parima, et teha selgeks, milline oli õnnetuse põhjustanud sõidukijuhi valitud kiirus ja tema meeleseisund, taasluua see olukord, miks liiklusõnnetus juhtus ja viia siis süüdlane prokuratuuri abiga kohtu ette,» selgitas Põhja prefektuuri välijuht Mihkel-Jaagup Laats.

Jaak Tammeka oli 90ndate lõpus ja uue aastatuhande alguses lootustandev rallisõitja, kes võitis erinevaid tiitleid noorteklassides. Eelmisel aastal visati ta välja JR Racing Tammeka ridadest ning liitus Villu spordiklubiga. Ta on teinud kaasa ka Tallinna talveralli, kuid katkestas.

Tema isa Joel Tammeka kogus kuulsust 1980ndatel, kui ta kuulus Nõukogude Liidu parimate hulka. Selle tõestuseks on mitmed klassivõidud maailma ja Euroopa meistrivõistlustel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles