Millal on parim aeg kodu soetamiseks? (1)

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Kuigi müüjatele on kasulik, kui kinnisvara ostetaks kevad- või suveperioodil, selgitavad eksperdid, miks on ostjale kõige parem soetada kodu hoopis sügis- ja talvekuudel.  

Majandusteadlase Danielle Hale`i sõnul on näiteks lastega peredel augustikuul viimane aeg kodu ostmiseks, et kolida enne kooliaasta algust uude kohta. USA riiklike eluasemeandmete kohaselt on augustis ja septembris elupaikadele aasta kõige suuremad hinnaalandused, kirjutas CNBC

Kuigi sügisel on vähem kinnisvarakuulutusi kui kevadel, saavad ostjad saadaval olevatele kuulutustele paremaid pakkumisi. Sügis on viimase hetke võimalus müüjatele, et saada kinnisvara enne aasta lõppu müüdud. 

Peale selle, et sügis- ja talvekuudel ostes saab küsida elupaigale paremat hinda, on siis ka rohkem võimalusi saada paindlikumad tingimused, ütles Gassett. Mida kauem on elamu olnud müügis, seda rohkem järeleadmisi on müüja nõus tegema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles