KAPO: Vene propaganda eesmärk on lõhestada ühiskonda (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrys Puusepp
Harrys Puusepp Foto: Tairo Lutter

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja Harrys Puusepa hinnangul ilmestab Postimehes avaldatud uurimus Kremli propagandavõrgustikust seda, kuidas vaenulikku propagandat üritatakse legitiimse ajakirjandusena näidata.

See juhtub paljastab ilmekalt Kremli mõjutustegevuse käekirja, kuidas varjatud töökorralduse ja rahastamiskeemidega püütakse vaenulikku propagandat legitiimse ajakirjandusena näidata. Tegemist on kõnekalt nurjatu ringkäendusega: toodetakse ja rahastatakse propagandat, seejärel viidatakse sellele kui kohalike venelaste tõelisele häälekandjale, et omakorda seda moonutatud avalikku kuvandit kasutada rahvusvahelisel areenil oma välispoliitiliste eesmärkide saavutamiseks.

Taoline avalikkuse taju mõjutamine omamoodi alternatiivreaalsuse loomisega võib tunduda tühine, ent selles peituvad siiski mõned ohud riigi põhiseaduslikule korrale. Kaitsepolitsei peab seda tõkestama, et need ei kujuneks otseseks ohuks. Teadlikkuse tõstmine on hea algus Kremli propagandale ühiskondliku vastupanuvõime arendamisel. Paljastatuna on see juba iseenesest üks takistus neil sihile jõudmisel, näiteks lõhestamaks sihtmärgiks olevat ühiskonda.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles