USA senaator McCaini matustel osaleb kaks Eesti ministrit (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator John McCain.
USA senaator John McCain. Foto: Chris Wattie / Reuters / Scanpix

USA senaator John McCaini matustel osalevad Eesti Vabariigi ametlike esindajatena välisminister Sven Mikser ning kaitseminister Jüri Luik. 

Mikser ja Luik osalevad laupäevasel matusetalitusel Washingtonis, kinnitasid Postimehele välisministeeriumi ja kaitseministeeriumi esindajad. Mikser lendab Washingtoni Viinist, kus toimub Euroopa Liidu välisministrite mitteametlik kohtumine. 

ERRi andmetel osaleb matuseteenistustel ka president Toomas Hendrik Ilves, kes on saanud senaatori perekonnalt isikliku kutse.

Laupäeval möödub matuserongkäik Vietnami sõjaveteranide memoriaalist, edasi suundutakse Washingtoni katedraali mälestustalitusele, kus peavad kõne ekspresidendid George W. Bush ja Barack Obama.

Pühapäeval toimub eraviisiline matusetalitus Mereväeakadeemia kabelis ja kalmistul. Oma soovi kohaselt maetakse McCain oma mereväeakadeemia kursusekaaslase ja eluaegse sõbra Chuck Larsoni kõrvale.

Senaator John Sidney McCain III suri 25. augustil kohaliku aja järgi kell 4.28. Senaatoriga olid surmahetkel koos tema naine Cindy ja tema perekond. 

Oma surmahetkeks oli senaator Ameerika Ühendriike teeninud 60 aastat. Perekonna kinnitusel otsustas möödunud aastast saadik ajuvähiga võidelnud McCain oma ravi lõpetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles