Tuhkruomanik Ksenija: “Villu on paras röövel”

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhkur Villu käib Ksenija Kolesnikuga linna vahel jalutamas.
Tuhkur Villu käib Ksenija Kolesnikuga linna vahel jalutamas. Foto: Kasper Mäe

Rakveres elav Ksenija Kolesnik tekitab oma lemmikloomaga parkides või linnametsas jalutades möödujates parajat elevust, sest see elukas ei ole koer ega kass, vaid ... tuhkur Villu.

Tuhkruomanik räägib, et paljud inimesed on üllatunud, kui seda elavaloomulist, alatasa ringi nuuskivat karuslooma rihma otsas näevad. “Ta ei ole nirk ega kährik, nagu mõni arvab, Villu on tuhkur,” lausub perenaine. Igatahes karta teda vaja ei ole. Tuhkru natuke kurjast maskist ei tasu end häirida lasta. Ksenija on tuhkruid pidanud juba mitu aastat. Villu tuli tema perre kahe-kolmekuusena. Esialgu oli näksamist ja puremist parasjagu, nüüdseks on ta aga paipoisiks õpetatud.

“Ta on paras röövel,” räägib Ksenija, “talle meeldivad kummist asjad, näiteks patsikumm, titalutid. Ja jalanõud, oi jalanõusid meeldib meil varastada, peita, röövida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles