September toob muutusi liinibusside sõiduplaani

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinile number 16, mille buss sõidab Rakvere ja Tapa vahel, tuleb väljumisi juurde.
Liinile number 16, mille buss sõidab Rakvere ja Tapa vahel, tuleb väljumisi juurde. Foto: Marianne Loorents

Alates 1. septembrist muutub busside sõiduplaan vähemal või suuremal määral paljudel Lääne-Virumaa maakonnaliinidel. Osa busse hakkab sõitma talvise või kooliaja sõidugraafiku järgi ja osa bussiaegu kohandatakse rongiplaanide muutumise tõttu.

Kuna väikesi muutusi on maakondlikus bussiliikluses omajagu, tuleks sõitjatel olla tähelepanelik ning uurida sõiduplaane, et mitte hiljaks jääda või peatuses asjatult oodata. Ülevaate muudatustest saab internetilehel peatus.ee, graafikud on kättesaadavad ka Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse kodulehel.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse liiniplaneerija Lääne-Virumaal Katrin Hanko rääkis, et aasta algusest, mil Lääne-Virumaa bussiliiklust hakkas korraldama ühistranpordikeskus, on viimane püüdnud end kurssi viia maakonna vajaduste ja kitsaskohtadega ning sättida bussiliiklust nii, et võetaks arvesse võimalikult palju reisijate tegelikku liikumist ning soove. Tema sõnul tuleb bussiliikluse korraldamisel lähtuda ka hiljutisest haldusreformist, sest omavalitsuste ühinemise järel on näiteks maapiirkonna elanikel vaja võimalust pääseda uude vallakeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles