Ahistamine viis ülikooli raamatukogu juhi ametist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Hallik.
Martin Hallik. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikool lõpetas eile päevapealt töösuhte ülikooli raamatukogu direktori Martin Hallikuga, viidates usalduse kaotusele ja ebaväärikale käitumisele. Vallandamine tuli Hallikule ootamatult, ta sai sellest teada eile hommikul. Tartu Postimehe andmetel viisid ootamatu käiguni mehe teod, mis ületasid hea tava piire ning riivasid tema naiskolleege. Ülikooli juhtkond oli sellest teadlik juba kaks nädalat.

Ülikooli kommunikatsioonijuht Kristina Kurm kinnitas, et töösuhte lõpetamise põhjus oli usalduse kaotus, kuid jättis ka pärast mitut järelepärimist täpsustamata, mis selle põhjustas. «Seda ma ei saa öelda. Seda piiravad seadused ja muud asjad,» lausus ta.

Küll aga kummutas kommunikatsioonijuht algul loomuldasa kerkinud spekulatsiooni, justkui võinuks töösuhte lõpetamine olla seotud ülikooli raamatukogus juba mitu aastat väldanud suure remondiga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles