Vene oligarhi heaks töötanud belglane kukkus Moskvas surnuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik belglase surnukeha juures.
Politseinik belglase surnukeha juures. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Venemaa terasefirma heaks töötanud Belgia teadlane kukkus Moskvas üheksakorruselisest hoonest surnuks, teatas Venemaa meedia.

Doktor Bruno Charles De Cooman oli Novolipetski Terasetehase (NLMK) teadus- ja arendusosakonna asepresident alates eelmise aasta juunist.  

Riiklik uudisteagentuur TASS ütles, et mees kukkus alla Kremli lähedal Serafimovitši tänaval asuvast üheksakordsest kortermajast ja suri. Väidetavalt kukkus mees aknast välja. Tegu on sama hoonega, mis oli varasemalt koduks paljudele kõrgetele Nõukogude Liidu ametnikele.  

Kortermaja Serafimovitši tänaval.
Kortermaja Serafimovitši tänaval. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Surma asjaolud pole selged ning politsei alustas uurimist. Ettevõte NLMK kinnitas De Coomani surma ning saatis kaastundeavalduse tema lähedastele. Ettevõte teatas, et ei kommenteeri juhtunut enne kõigi asjaolude selgumist.

Vladimir Putin (ees) ja Vladimir Lisin.
Vladimir Putin (ees) ja Vladimir Lisin. Foto: SERGEI ILNITSKY / AFP / Scanpix

NLMK näol on tegu Venemaa ühe suurima terasetootjaga, mille omanikuks on üks Venemaa rikkamaid mehi, umbes 16,7 miljardi euro suuruse varandusega oligarh Vladimir Lisin.

Lisin kaotas hiljaaegu umbes 711 miljonit eurot. Oligarhi jaoks tõi tagasilöögi kaasa president Vladimir Putini majandusnõuniku poolt tehtud soovitus tõsta kaevandusettevõtete maksukoormust.

Putini abide sõnul kasutataks maksutulu lubatud sotsiaalsete kulutuste tegemiseks. Lisin on olnud selle plaani üks häälekamaid kriitikuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles