Kohila teeb Raplale ettepaneku arvata seitse küla Kohila koosseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreform.
Haldusreform. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohila vallavolikogu otsustas teha Rapla vallale ettepaneku muuta valdade vahelisi piire ning arvata seitse endise Juuru valla küla Kohila valla koosseisu.

Kohila vallavolikogu otsustas teisipäevasel istungil teha Rapla vallale ettepaneku arvata endise Juuru valla Järlepa, Pirgu, Lõiuse, Mahtra, Jaluse, Sadala ja Kalda külad Kohila valla koosseisu Kohila vallavolikogu otsus põhineb nende külade elanike poolt tänavu 14. juunil Rapla vallavolikogule esitatud soovil.

Kohila vallavanem Heiki Hepner sõnas, et Rapla volikokku kandideerinud nimekirjade esindajad lubasid, et nad arvestavad selles küsimuses külaelanike sooviga ja ta loodab, et nii tõesti tehakse. «Protsess on olnud pikk, kuid nüüd on aeg sellega tõsiselt tegeleda, enne kui võetakse vastu arengukavad ning tehakse valdades pikaajalisi plaane,» sõnas Hepner.

Möödunud aasta 1. märtsil esitasid seitsme küla elanikud Juuru vallavolikogule taotluse haldusüksuse piiride muutmise algatamiseks ning palusid külad arvata Kohila valla koosseisu. Rahvaküsitlusel toetas 93 protsenti nende külade elanikest liitumist Kohila vallaga.

Juuru vallavolikogu arutas küsimust möödunud aasta aprillis erakorralisel istungil, kuid siis hääletati eelnõu menetlusest välja.

Haldusreformi käigus sundliideti Juuru vald Rapla vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles