Vaid pooled Volkswageni mudelitest vastavad standardile

Britt-Kathleen Mere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Golf.
Volkswagen Golf. Foto: FABRIZIO BENSCH / REUTERS

Saksa autotootja Volkswagen teatas, et tunduvalt karmimate heitkoguste kontrollimise režiimi tõttu vastavad ainult pool VW kaubamärgiga sõiduautode mudelitest uuele reostusstandardile.

Euroopa Liidus peavad autod alates septembrist läbima uue kergsõidukite ülemaailmse ühtlustatud katsemenetluse (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure - WLTP), kuid Volkswageni 14 mudelist vaid 7 on katsetingimused täitnud, vahendab Reuters.

«Uued testid on tülikamad ja võtavad kaks kuni kolm korda rohkem aega. Ka piiratud väljaande mudelid kontrollitakse eraldi läbi,» ütles Volkswageni müügiosakonna juht Thomas Zahn teisipäevases telefonikõnes ajakirjanikele. Ta lisas, et järgnevad kuud tulevad nende jaoks väga keerulised.

Volkswageni ostetuim mudel Golf on üks nendest, mis vajab siiani heakskiitu. Zahni sõnul eeldatakse Golfi WLTP standardite läbimist septembri lõpuks.

Autotootjad, sealhulgas Daimler, Volkswagen ja Valeo tarnija, on vähendanud kasumiprognoose, süüdistades selles globaalse müügi aeglustumist, mille on põhjustanud viivitused seoses sõidukite sertifitseerimisega uue standardi täitmiseks.

Analüütikud Evercore ISI-s ütlesid, et WLTP viivitused Volkswageni brändil näivad olevat kontrolli all, sest autotootja ei ole kasutanud suuri hinnaalandusi, et hoida müüki elavana.

Sellele vaatamata põhjustavad edasilükkamised brändi kasumlikkuse langust 5,5 protsendilt ligikaudu kahele protsendile kolmandas kvartalis, teatas Evercore neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles